Advertisement
If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Home Who's Online Today's Posts HP Calculator CompD Gift Shop Mark Forums Read
Go Back   Competition Diesel.Com - Bringing The BEST Together > Tech Area-Ford > Ford Tech > 6.0 Powerstroke
Register Members List Timeslips EFI Live Library Invite Your Friends FAQ Calendar Mark Forums Read

6.0 Powerstroke Discussion of the 03-06 6.0

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 06-11-2007, 10:51 AM   #1
MOMBENZ
 
MOMBENZ's Avatar

Name: MOMBENZ
Title: Comp Diesel Sponsor
Status: Not Here
Join Date: Apr 2006
Location: Miami, Florida
Member`s Gallery
Posts: 1,188
Unlocking Your Box After a Reflash (Very Important)

Good Morning and Happy Monday to All,

I would like to ask the moderators to please place this as a sticky.

To all SCT customers:

It is very important that if you go to the dealership and get reflashed that you unlock your box before loading any tunes. The Unlock button is in the Liveload software.

If you do not unlock your box, when you reload your stock file you will be loading the stock file before the reflash. This was a change made by SCT when developing the software so customers can use the same Liveload files with the Xcal2 and the Livewire.

Most of the time we don't know when the customer gets a reflash so it is impossible for us to warn anyone, that is the reason we are starting this thread.

If you have any questions or problems, please feel free to contact us or SCT directly 407-744-2447 / www.sctflash.com.

Thanks & have a great day,
Vivian
 
Old 06-11-2007, 11:07 AM   #2
UNBROKEN
 
UNBROKEN's Avatar

Name: UNBROKEN
Title: Ezekiel 25:17
Status: Not Here
Join Date: Apr 2006
Location: TEXAS
Member`s Gallery
Posts: 17,121
stuck
__________________
I ain't got no damn diesel
 
Old 06-11-2007, 07:28 PM   #3
MOMBENZ
 
MOMBENZ's Avatar

Name: MOMBENZ
Title: Comp Diesel Sponsor
Status: Not Here
Join Date: Apr 2006
Location: Miami, Florida
Member`s Gallery
Posts: 1,188
Thank you Richard. After I posted this my laptop started to act up. It's dying. It's old and tired and it's been working it's way to this. I've got a new one shipping to us mid month and DJ's trying to get it to work for now so we'll see if he has any special talents with computers

Thanks,
Vivian
 
Old 06-11-2007, 10:28 PM   #4
BFD99
 
BFD99's Avatar

Name: BFD99
Title: The Stig
Status: Not Here
Join Date: Apr 2006
Location: Tulsa, Ok
Member`s Gallery
Posts: 99,999,999
thanks for the info!
__________________
The views and opinions expressed in this post are those of the author and do not necessarily reflect the official policy or position of CompetitionDiesel.Com
Click the image to open in full size.
 
Old 07-21-2007, 07:31 AM   #5
RescueF250
 
RescueF250's Avatar

Name: RescueF250
Title: Green Behind the Ears
Status: Not Here
Join Date: Oct 2006
Location: Woodbridge Virginia
Member`s Gallery
Posts: 33
I dont get it
__________________
Ford F250 CC LB Lifted.

Lil bolt on stuff, lil modded stuff , alot of patience.

Sales Rep for Quick Tricks

Email me at rescue250@hotmail.com
 
Old 07-21-2007, 10:22 AM   #6
JohnBoyToo

Name: JohnBoyToo
Title: Green Behind the Ears
Status: Not Here
Join Date: Apr 2006
Member`s Gallery
Posts: 95
Is that with the livewire only ?
or with the Xcal2 as well ?


Cornfused as usual in Texus - but isn't there just 5 unlocks per unit ?
 
Old 07-23-2007, 09:18 AM   #7
MOMBENZ
 
MOMBENZ's Avatar

Name: MOMBENZ
Title: Comp Diesel Sponsor
Status: Not Here
Join Date: Apr 2006
Location: Miami, Florida
Member`s Gallery
Posts: 1,188
That is anytime your strategy changes for either the Xcal2 or the Livewire. You get five unlocks. If you use up the five unlocks, SCT will reset it for you but you will need to send the tuner to them. I believe there is a $65 charge for resetting the unlocks.

Thanks,
Vivian
 
Old 09-13-2007, 01:03 AM   #8
bcarriveau
 
bcarriveau's Avatar

Name: bcarriveau
Title: Green Behind the Ears
Status: Not Here
Join Date: Sep 2007
Member`s Gallery
Posts: 36
wow that is not very cool at all, but who will flash there truck more then 5 times?
__________________
2005 F250 6.0L FX4 Lariat super duty.
Mods as of now: 5" chrome stacks all custom done be me. Sct tuned by Dj's. 4 pod gauge pillar. Pyrometer and Boost gauge as of now. ZooDad mod.
My Gallery! http://s185.photobucket.com/albums/x158/bcarriveau_psd/
 
Old 09-16-2007, 11:48 AM   #9
Sawed off
 
Sawed off's Avatar

Name: Sawed off
Title: Party Like A Rockstar!
Status: Not Here
Join Date: Sep 2006
Location: EGF MN
Member`s Gallery
Posts: 233
Dumb question, Does anything change when you reflash your truck that you can notice? I know it costs money to have them do it. I was just curious
__________________
2010 F-250 Superduty

COMPETITIONDIESEL

RIP 06 6.0
 
Old 09-16-2007, 11:34 PM   #10
brokeassford
 
brokeassford's Avatar

Name: brokeassford
Title: Motor Man
Status: Not Here
Join Date: May 2007
Location: South Texas
Member`s Gallery
Posts: 112
I was just wondering if mine has been reflashed and I have a Super Chip Flash Pac and I put the tunes in after I got it back and when I go back to stock will I loose my new flash?
__________________
'06 F-350 CC, LB, FX4
Super Chip
SB Intake
4" Turbo Back Magnaflow
EGR Delete
325/65R18 BFG AT
Front Lifted
5" Tip
ARP Studs


 
Old 09-16-2007, 11:51 PM   #11
BFD99
 
BFD99's Avatar

Name: BFD99
Title: The Stig
Status: Not Here
Join Date: Apr 2006
Location: Tulsa, Ok
Member`s Gallery
Posts: 99,999,999
i would run an oasis and see that way, since you can't read the strategy with the Superchip i don't think there is a way to tell, other than to sell the superchip and buy an SCT.
__________________
The views and opinions expressed in this post are those of the author and do not necessarily reflect the official policy or position of CompetitionDiesel.Com
Click the image to open in full size.
 
Old 09-17-2007, 12:09 AM   #12
brokeassford
 
brokeassford's Avatar

Name: brokeassford
Title: Motor Man
Status: Not Here
Join Date: May 2007
Location: South Texas
Member`s Gallery
Posts: 112
Ok, it's for sale.
__________________
'06 F-350 CC, LB, FX4
Super Chip
SB Intake
4" Turbo Back Magnaflow
EGR Delete
325/65R18 BFG AT
Front Lifted
5" Tip
ARP Studs


 
Old 09-17-2007, 12:23 AM   #13
BFD99
 
BFD99's Avatar

Name: BFD99
Title: The Stig
Status: Not Here
Join Date: Apr 2006
Location: Tulsa, Ok
Member`s Gallery
Posts: 99,999,999
cool, there is a ton of difference! you will like it
__________________
The views and opinions expressed in this post are those of the author and do not necessarily reflect the official policy or position of CompetitionDiesel.Com
Click the image to open in full size.
 
Old 12-14-2007, 12:01 PM   #14
MOMBENZ
 
MOMBENZ's Avatar

Name: MOMBENZ
Title: Comp Diesel Sponsor
Status: Not Here
Join Date: Apr 2006
Location: Miami, Florida
Member`s Gallery
Posts: 1,188
Hi,

I wanted to update these instructions. You only need to unlock your SCT if you have an Xcal2. The X3 and Livewire unlock themselves.

Thanks,
Vivian
 
Old 03-11-2008, 07:22 AM   #15
ttmech

Name: ttmech
Title: Rookie
Status: Not Here
Join Date: Nov 2006
Member`s Gallery
Posts: 7
I have an Excalibrator flash tuner by sct and want to upgrade to x-cal 3, sct will run new tunes on my tuner for your truck 55.00 bucks so if any one is interested in buying mine make me an offer, Larry
__________________
04 F350 4x4 Lariat, Red CC SB 6.0 K&N Xcalibrator, 285-75-16 BFG muds polished excursion wheels
 
Closed Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:38 AM.

 


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2006 - 2018, CompetitionDiesel.com
all information found on this site is property of www.competitiondiesel.com