Advertisement
If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Home Who's Online Today's Posts HP Calculator CompD Gift Shop Mark Forums Read
Go Back   Competition Diesel.Com - Bringing The BEST Together > Tractor Performance > General Tractor Performance > John Deere
Register Members List Timeslips EFI Live Library Invite Your Friends FAQ Calendar Mark Forums Read

John Deere The Green machines

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 07-14-2007, 07:38 AM   #1
txastuff79

Name: txastuff79
Title: Too Much Time
Status: Not Here
Join Date: Aug 2006
Member`s Gallery
Posts: 369
pto not working??

we have a '94 6400 with a loader attachment. when we flip the switch for the pto, the light on the dash comes on but nothing. how can i fix this? i was suggested to "bypass the switch"? to me, if i flip the switch and the light on the dash works, then im pretty sure the switch works. dunno. is the switch a multy purpose switch or heck, i dunno. thanks in advance.

thomas
 
Old 07-14-2007, 10:21 AM   #2
Raschein
 
Raschein's Avatar

Name: Raschein
Title: Green Behind the Ears
Status: Not Here
Join Date: Oct 2006
Member`s Gallery
Posts: 85
thomas, i would check the relay(AL78132) between the switch and the actual hydraulic mechanism that operates the pto, or it could be the sensor(AL162765).. Check the output of the solenoid (RE53051) Its kinda guess and check.. dustin
__________________
2004.5 Dodge 2500 4x4..

Engine:5.9L Turbocharged, Common-Rail, Cummins.

Power Enhancements:TST,SMARTY,EDGE EZ,RAIL CAP.

Turbocharger: HTTURBO-HTBG.

Transmission: FULL BILLET ATS, CO-PILOT.

CUSTOM PAINT BY MYSELF.


Next mods: KASB/USB TURBOCHARGER,by bell turbo,
MODDEDCP3, GLACIER FUEL SYSTEM.
 
Old 07-14-2007, 12:29 PM   #3
txastuff79

Name: txastuff79
Title: Too Much Time
Status: Not Here
Join Date: Aug 2006
Member`s Gallery
Posts: 369
i appreciate it. i am in search of a repair manual with a wiring diagram. any suggestions other than a dealer? i asked our local one... they didnt have one in stock and didnt seem to care about ordering one for me. they preferred i contact the service dept. and have them come check it out... uhm, no! will check it out tomorrow.
 
Old 07-20-2007, 09:32 AM   #4
JDGnut

Name: JDGnut
Title: Too Much Time
Status: Not Here
Join Date: Jun 2006
Location: Waxahachie, TX
Member`s Gallery
Posts: 405
Check the voltage at the solenoid.. ( at the back of the tractor its above the PTO housing on the right.. should be just above a small valve housing that says something like PTO Clutch... (been a while..) You want to check the voltage to this solenoid when you turn on the PTO.. You have to check the voltage without breaking the circuit.. (basically don't try to check the voltage with it unpluged.) Use a paper clip or something to slide down the back side of the connector.. Put one lead of your meter on one wire.. the other on the other wire..
With the way the light is acting.. I'd guess that the electrical side of the circuit is working, but the valve is stuck.. or that there is an hydraulic or mechanical problem...
Did it just stop working on day.. or came out.. and it didn't work??
Bryan
 
Old 07-20-2007, 07:11 PM   #5
txastuff79

Name: txastuff79
Title: Too Much Time
Status: Not Here
Join Date: Aug 2006
Member`s Gallery
Posts: 369
well, the tractor was sitting for about 2 years. the last owner was using it when a bad fuel leak occurred. is sat for 2 years. i decided to take over and guess what i found, the fuel filter fell off. put it on, replaced the battery. it fired over like a champ. runs good to. when trying to operate the pto, the light comes on but no action. i will be headed out there this weekend to work on it. i appreciate all the tips. having an a/c cab is really nice. we cut the hay last week but need to rake and bail our hay still. been sitting since it keeps raining. thanks again. any suggestions to where to get a manual for it?
 
Old 07-20-2007, 08:59 PM   #6
JDGnut

Name: JDGnut
Title: Too Much Time
Status: Not Here
Join Date: Jun 2006
Location: Waxahachie, TX
Member`s Gallery
Posts: 405
Your cheapest route on the manual would be to find a PDF version.. you can get them from a dealer.. or I have seen them online.. (sometimes on Ebay.) Deal will be anywhere from $30-75.. And they might not even know they can get them...
On your PTO.. Id say the PTO valve is stuck from sitting.. everything electrical is probably OK.. (Like you said.. the light is coming on.. ) Normally if there is an electrical problem.. the light will flash...
Let me see if I can find a pic of the valve...
Bryan
 
Old 07-20-2007, 09:15 PM   #7
JDGnut

Name: JDGnut
Title: Too Much Time
Status: Not Here
Join Date: Jun 2006
Location: Waxahachie, TX
Member`s Gallery
Posts: 405
Catalog Name: 6200, 6300, 6400, and 6500 Tractors (North American Edition)
Page Name: REAR PTO MODULATING VALVE (ELECTRICAL)

Click the image to open in full size.


KEY PART NO. PART NAME QTY SERIAL NO. ALL REMARKS
1 AL76434 VALVE STACK 1 X (A)
2 R95198 PLATE 1 X
3 R95197 GASKET 1 X
4 R152204 HOUSING 1 X (SUB FOR R95189)
5 R120884 VALVE 1 X (SUB FOR R95190)
6 R95195 COMPRESSION SPRING 1 X
7 34M7045 SPRING PIN 1 X
8 R95216 COMPRESSION SPRING 1 X
9 R95890 PISTON 1 X
10 51M7041 O-RING 2 X (SUB FOR L41526 APPL)
KEY PART NO. PART NAME QTY SERIAL NO. ALL REMARKS
11 RE46684 PLUG 2 X (SUB FOR L41709 APPL)
12 P48347 O-RING 1 X
13 R95892 PLUG 1 X
14 40M1851 SNAP RING 1 X
15 19M7775 SCREW 2 X M6X16 (10.9)
16 RE53051 SOLENOID 1 X (SUB FOR RE50797)
17 R95200 GASKET 1 X
18 19M7834 SCREW 6 X M6X45 (10.9)
19 19M7560 CAP SCREW 2 X M6X16
20 RE50782 SOLENOID VALVE COIL 1 X
KEY PART NO. PART NAME QTY SERIAL NO. ALL REMARKS
21 R109690 CLAMP 1 X
22 RE53311 VALVE 1 X
23 RE47393 KIT 1 X
24 R109691 NUT 1 X


(A) NO LONGER AVAILABLE AS COMPLETE PART. ORDER EACH PART SEPARATELY
N'EST PLUS DISPONIBLE EN TANT QUE JEU COMPLET - COMMANDER CHAQUE PIECE SEPAREMENT
KOMPLETTEIL NICHT MEHR LIEFERBAR, BESTELLE EINZELTEILE
NO DISPONIBLE COMO REFERENCIA, PEDIR LAS PIEZAS INDIVIDUALES
 
Old 07-26-2007, 11:50 PM   #8
KTA-Cummins

Name: KTA-Cummins
Title: Diesel Doctor
Status: Not Here
Join Date: Jul 2006
Location: Shelby County, Ky
Member`s Gallery
Posts: 203
It is probably the switch. That PTO switch has been updated at least 5 times I can remember they are a known problem and an easy fix if thats it. If not check the solenoid on back as previously mentioned and hope the problem lies there, if its been sitting and mr. mouse decided to eat some wires its a nightmare!!!!
 
Old 07-28-2007, 08:52 PM   #9
txastuff79

Name: txastuff79
Title: Too Much Time
Status: Not Here
Join Date: Aug 2006
Member`s Gallery
Posts: 369
i removed the valve. cleaned up everything. even before i cleaned it, that day the light would blink. i am afraid we might be missing something. after taking the panel off the side to get to the pto mnodule (timer), we found two connectors clean but not connected to anything. we bought it used and not running, so we are now finding all sorts of "bugs". there is a connector leading off of the pto module (timer) connector but its not connected to anything. also, found another one just laying in there as well. the pic i saw of the control panel, im starting to think im missing a control/switch? the one furthest back towards the back? not sure though. waiting for my repair manual to come in i ordered. any sugfgestions?
 
Old 07-28-2007, 08:54 PM   #10
txastuff79

Name: txastuff79
Title: Too Much Time
Status: Not Here
Join Date: Aug 2006
Member`s Gallery
Posts: 369
just curious, is the battery 12volt or 24 volt? its small so im guessing 12 volt. just curious.
 
Old 08-11-2007, 12:25 PM   #11
SEA04DMAX
 
SEA04DMAX's Avatar

Name: SEA04DMAX
Title: Green Behind the Ears
Status: Not Here
Join Date: Aug 2006
Location: Homedale Idaho
Member`s Gallery
Posts: 43
6400 is 12volt.
__________________
2004.5 GMC 2500HD, LiLLY DURAMAX DIESEL, 5speed ALLI,ATP Stage IV Suncoast Trans,ATP EFI LIVE Tuning.
 
Old 08-12-2007, 08:30 PM   #12
txastuff79

Name: txastuff79
Title: Too Much Time
Status: Not Here
Join Date: Aug 2006
Member`s Gallery
Posts: 369
well, i figure i can update the scenario/problem. sincer we couldnt use the pto, we were juyst loading and unloading round bales. the hydraulics quit..... and in the process of parking it to check fluid level and leaks, the trans quits working. its the powerquad i believe. changed trans and hydraulic filters. still nothing. hooked up guages at the hyd. filter and i believe the charge pump, nothing.

im starting to think the pump has gone bad. any suggestions? oh, we also changed the hyd. fluid today when we changed the filters. didnt look too good but have seen worse. definetly looked like a tractor that sat up for a few years and condensation got into the oil. any suggestions? any idea of how much a hyd. pump costs? to have one rebuilt? just curious. how can i tell if its a charge pump or a hyd. pump? thanks in advance.
 
Closed Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:52 AM.

 


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2006 - 2018, CompetitionDiesel.com
all information found on this site is property of www.competitiondiesel.com