Advertisement
If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Home Who's Online Today's Posts HP Calculator CompD Gift Shop Mark Forums Read
Go Back   Competition Diesel.Com - Bringing The BEST Together > Tech Area- Dodge > Dodge Competition and Performance
Register Members List Timeslips EFI Live Library Invite Your Friends FAQ Calendar Mark Forums Read

Dodge Competition and Performance General Dodge Competition and Performance Discussion

Reply
 
Thread Tools
Old 05-15-2017, 02:53 PM   #841
biggy238
 
biggy238's Avatar

Name: biggy238
Title: Too Much Time
Status: Not Here
Join Date: Aug 2008
Location: Just North of Wrong
Member`s Gallery
Posts: 6,475
Yeah, I have a reman Toshiba I paid $80 for on Amazon. I made a windshield mount to mount it

Sent from my XT1575 using Tapatalk
__________________
Google site:competitiondiesel.com for the gnawlidge.

05.5 Campanella White TDi Jetta 5spd 45.5MPG
-Little Sexy
96 Ext Cab Ram 2500 Long Bed, Test Pig/Science Experiment
- Big Nasty
  Reply With Quote
Old 05-15-2017, 03:05 PM   #842
thatguy69
 
thatguy69's Avatar

Name: thatguy69
Title: Too Much Time
Status: Not Here
Join Date: Jul 2011
Location: Mansfield Ohio
Member`s Gallery
Posts: 287
Works good though? Nothing special to get it the software and drivers installed on it?can you get me the model number on it when you get a chance. Thanks

Sent from my SM-N910V using Tapatalk
__________________
1999 24V ECLB.118k. Edge juice w/ATT, Homebrew billet 47RE with anteater,FASS Ti150,DAP 7x14's,62/475,Manton pushrods,Crower springs,ARP 425,
Never ending money pit
  Reply With Quote
Old 05-15-2017, 08:06 PM   #843
biggy238
 
biggy238's Avatar

Name: biggy238
Title: Too Much Time
Status: Not Here
Join Date: Aug 2008
Location: Just North of Wrong
Member`s Gallery
Posts: 6,475
It's a full windows system. It has to have a usb-otg cable. The drivers and software work (or don't work) the same as any other windows installation.




Toshiba Encore 2 WT8-B32CN 8.0-Inch 32 GB Tablet gold https://www.amazon.com/dp/B00KK8S1IU..._e2KgzbR66J36T

Sent from my XT1575 using Tapatalk
__________________
Google site:competitiondiesel.com for the gnawlidge.

05.5 Campanella White TDi Jetta 5spd 45.5MPG
-Little Sexy
96 Ext Cab Ram 2500 Long Bed, Test Pig/Science Experiment
- Big Nasty
  Reply With Quote
Old 05-15-2017, 08:18 PM   #844
thatguy69
 
thatguy69's Avatar

Name: thatguy69
Title: Too Much Time
Status: Not Here
Join Date: Jul 2011
Location: Mansfield Ohio
Member`s Gallery
Posts: 287
Alright sweet thanks, I'll have to order one. I have something funky going on once it shifts into second, almost like its bouncing back and forth in between 2nd and 3rd gear. put a gauge on the gov port and the gauge bounces back and forth from 125 to 150 constantly until it shifts into third. It seems to happen when driving in traffic in town the most.

Sent from my SM-N910V using Tapatalk
__________________
1999 24V ECLB.118k. Edge juice w/ATT, Homebrew billet 47RE with anteater,FASS Ti150,DAP 7x14's,62/475,Manton pushrods,Crower springs,ARP 425,
Never ending money pit
  Reply With Quote
Old 05-15-2017, 08:39 PM   #845
biggy238
 
biggy238's Avatar

Name: biggy238
Title: Too Much Time
Status: Not Here
Join Date: Aug 2008
Location: Just North of Wrong
Member`s Gallery
Posts: 6,475
When you get the dash running, watch the trans temp column and see if it's jumping from one number to another, like 0 to 6

Sent from my XT1575 using Tapatalk
__________________
Google site:competitiondiesel.com for the gnawlidge.

05.5 Campanella White TDi Jetta 5spd 45.5MPG
-Little Sexy
96 Ext Cab Ram 2500 Long Bed, Test Pig/Science Experiment
- Big Nasty
  Reply With Quote
Old 05-15-2017, 08:48 PM   #846
thatguy69
 
thatguy69's Avatar

Name: thatguy69
Title: Too Much Time
Status: Not Here
Join Date: Jul 2011
Location: Mansfield Ohio
Member`s Gallery
Posts: 287
Alright will do, sensor, solenoid and vb harness are brand new.

Sent from my SM-N910V using Tapatalk
__________________
1999 24V ECLB.118k. Edge juice w/ATT, Homebrew billet 47RE with anteater,FASS Ti150,DAP 7x14's,62/475,Manton pushrods,Crower springs,ARP 425,
Never ending money pit
  Reply With Quote
Old 05-16-2017, 12:30 PM   #847
joefarmer
 
joefarmer's Avatar

Name: joefarmer
Title: MR. Supreme Overlord
Status: Not Here
Join Date: Jul 2006
Location: ohio
Member`s Gallery
Posts: 5,790
Quote:
Originally Posted by thatguy69 View Post
Alright sweet thanks, I'll have to order one. I have something funky going on once it shifts into second, almost like its bouncing back and forth in between 2nd and 3rd gear. put a gauge on the gov port and the gauge bounces back and forth from 125 to 150 constantly until it shifts into third. It seems to happen when driving in traffic in town the most.

Sent from my SM-N910V using Tapatalk
125 to 150 sounds like either the wrong transducer (3pin metal instead of the correct 4pin plastic) or the VB is a constant pressure VB.
__________________
brandon'); DROP TABLE Users;--
49 Dodge 1.5t 12v RH swap | 99 F250 12v RE test rkt | 09 TDI Jetta
firepunk.com
  Reply With Quote
Old 05-16-2017, 01:02 PM   #848
thatguy69
 
thatguy69's Avatar

Name: thatguy69
Title: Too Much Time
Status: Not Here
Join Date: Jul 2011
Location: Mansfield Ohio
Member`s Gallery
Posts: 287
It has a new 4 pin transducer, along with new harness and bw HD solenoid. The valve body isn't constant pressure. I have my TV lever tied right around 80%. I put my gauge on the line pressure port and I get the same bouncing from 125-150 while in second gear.

Sent from my SM-N910V using Tapatalk
__________________
1999 24V ECLB.118k. Edge juice w/ATT, Homebrew billet 47RE with anteater,FASS Ti150,DAP 7x14's,62/475,Manton pushrods,Crower springs,ARP 425,
Never ending money pit
  Reply With Quote
Old 05-18-2017, 06:25 AM   #849
thatguy69
 
thatguy69's Avatar

Name: thatguy69
Title: Too Much Time
Status: Not Here
Join Date: Jul 2011
Location: Mansfield Ohio
Member`s Gallery
Posts: 287
Finally got my lap top to stay connected long enough to watch what was happening when it starts acting up, and the dash was showing it toggling back and fourth in between 2nd and 3rd gear just like it felt.

Sent from my SM-N910V using Tapatalk
__________________
1999 24V ECLB.118k. Edge juice w/ATT, Homebrew billet 47RE with anteater,FASS Ti150,DAP 7x14's,62/475,Manton pushrods,Crower springs,ARP 425,
Never ending money pit
  Reply With Quote
Old 05-18-2017, 08:09 AM   #850
QMFB
 
QMFB's Avatar

Name: QMFB
Title: Fastest Welder in Texas
Status: Not Here
Join Date: Apr 2016
Location: Corpus Christi, TX.
Member`s Gallery
Posts: 385
Have you increased the anti hunt value ?
__________________
04 CCLB DRW - 50% overs, 10mm CP3, AD165, 58/65/14 over 75/96/1.32, Arp's, 103# springs, HD pushrods, Fluidamper, ATS stage 6 48re, 1pc driveshaft, Smarty S-06 TNT-R, Firepunk Anteater STC, some other stuff..674HP - 1,369TQ. And growing.
  Reply With Quote
Old 05-18-2017, 08:23 AM   #851
thatguy69
 
thatguy69's Avatar

Name: thatguy69
Title: Too Much Time
Status: Not Here
Join Date: Jul 2011
Location: Mansfield Ohio
Member`s Gallery
Posts: 287
Not yet, Rick sent me another tune but I haven't had any luck uploading it.

Sent from my SM-N910V using Tapatalk
__________________
1999 24V ECLB.118k. Edge juice w/ATT, Homebrew billet 47RE with anteater,FASS Ti150,DAP 7x14's,62/475,Manton pushrods,Crower springs,ARP 425,
Never ending money pit
  Reply With Quote
Old 05-18-2017, 03:54 PM   #852
thatguy69
 
thatguy69's Avatar

Name: thatguy69
Title: Too Much Time
Status: Not Here
Join Date: Jul 2011
Location: Mansfield Ohio
Member`s Gallery
Posts: 287
watching my tps numbers in the anteater dash today while driving they seem kind of sporadic,just cruising down the road with 15% throttle according to my edge, the numbers on the dash would read something like this. 1,2,1,2,0,1,2,0,16,1,2,1,0,1,2,0,16. I don't get the spikes on my edge like that,andi double checked my connection for the 0-5v for the anteater and its good.maybe this has something to do with my 2nd gear hunt?
__________________
1999 24V ECLB.118k. Edge juice w/ATT, Homebrew billet 47RE with anteater,FASS Ti150,DAP 7x14's,62/475,Manton pushrods,Crower springs,ARP 425,
Never ending money pit
  Reply With Quote
Old 05-29-2017, 10:39 PM   #853
thatguy69
 
thatguy69's Avatar

Name: thatguy69
Title: Too Much Time
Status: Not Here
Join Date: Jul 2011
Location: Mansfield Ohio
Member`s Gallery
Posts: 287
I've been running a base tune from Rick for about a week now and everything is good except I'd like to firm up my 2-3 shift. Is there anyway to do that? Seems like there's just a little hesitation when I shift. I've tried changing the shift point around but it doesn't seem to change it.

Sent from my SM-N910V using Tapatalk
__________________
1999 24V ECLB.118k. Edge juice w/ATT, Homebrew billet 47RE with anteater,FASS Ti150,DAP 7x14's,62/475,Manton pushrods,Crower springs,ARP 425,
Never ending money pit
  Reply With Quote
Old 05-29-2017, 10:58 PM   #854
waparson

Name: waparson
Title: Diesel Enthusiast
Status: Not Here
Join Date: May 2015
Member`s Gallery
Posts: 145
Quote:
Originally Posted by thatguy69 View Post
I've been running a base tune from Rick for about a week now and everything is good except I'd like to firm up my 2-3 shift. Is there anyway to do that? Seems like there's just a little hesitation when I shift. I've tried changing the shift point around but it doesn't seem to change it.

Sent from my SM-N910V using Tapatalk
Maybe upping your gov pressure by 5? Or try turning the truck off, unplugging the remote, and drive it with the remote unhooked to see if it does it.

Sent from my SM-G920V using Tapatalk
__________________
ARP Studs, Fleece 2nd gen S467, Exergy 100%, ATS Duals, Firepunk Comp2, Firepunk Anteater STC, Banks Intercooler, 5" Exhaust, BD Intake Horn, FASS220, EFI Live by Anarchy
  Reply With Quote
Old 05-29-2017, 11:02 PM   #855
thatguy69
 
thatguy69's Avatar

Name: thatguy69
Title: Too Much Time
Status: Not Here
Join Date: Jul 2011
Location: Mansfield Ohio
Member`s Gallery
Posts: 287
Gov pressure is at 60 right now, I will try upping that. I'll also try driving it with the remote unhooked and report back tomorrow

Sent from my SM-N910V using Tapatalk
__________________
1999 24V ECLB.118k. Edge juice w/ATT, Homebrew billet 47RE with anteater,FASS Ti150,DAP 7x14's,62/475,Manton pushrods,Crower springs,ARP 425,
Never ending money pit
  Reply With Quote
Old 05-30-2017, 07:36 AM   #856
thatguy69
 
thatguy69's Avatar

Name: thatguy69
Title: Too Much Time
Status: Not Here
Join Date: Jul 2011
Location: Mansfield Ohio
Member`s Gallery
Posts: 287
Bumped the modifier up to 65. it would shift to second when commanded,then shift to 3rd immediately after the shift to second. While the dash showed it should still be in second. I put it back to 60 and it's back to normal. It almost feels like your tapping the brakes on the 2-3

Sent from my SM-N910V using Tapatalk
__________________
1999 24V ECLB.118k. Edge juice w/ATT, Homebrew billet 47RE with anteater,FASS Ti150,DAP 7x14's,62/475,Manton pushrods,Crower springs,ARP 425,
Never ending money pit
  Reply With Quote
Old 05-30-2017, 08:38 AM   #857
waparson

Name: waparson
Title: Diesel Enthusiast
Status: Not Here
Join Date: May 2015
Member`s Gallery
Posts: 145
Quote:
Originally Posted by thatguy69 View Post
Bumped the modifier up to 65. it would shift to second when commanded,then shift to 3rd immediately after the shift to second. While the dash showed it should still be in second. I put it back to 60 and it's back to normal. It almost feels like your tapping the brakes on the 2-3

Sent from my SM-N910V using Tapatalk
Ok, thought you may have had it at the stock 45 setting. 65 would be too much. I run mine at 55. That is an odd one. Maybe someone else can chime in too.

Sent from my SM-G920V using Tapatalk
__________________
ARP Studs, Fleece 2nd gen S467, Exergy 100%, ATS Duals, Firepunk Comp2, Firepunk Anteater STC, Banks Intercooler, 5" Exhaust, BD Intake Horn, FASS220, EFI Live by Anarchy
  Reply With Quote
Old 05-30-2017, 02:56 PM   #858
joefarmer
 
joefarmer's Avatar

Name: joefarmer
Title: MR. Supreme Overlord
Status: Not Here
Join Date: Jul 2006
Location: ohio
Member`s Gallery
Posts: 5,790
Quote:
Originally Posted by thatguy69 View Post
Bumped the modifier up to 65. it would shift to second when commanded,then shift to 3rd immediately after the shift to second. While the dash showed it should still be in second. I put it back to 60 and it's back to normal. It almost feels like your tapping the brakes on the 2-3

Sent from my SM-N910V using Tapatalk
Gov pressure will only affect activation, not firmness. I'd recommend using the lowest possible pressure because higher may affect downshifts (like you've noticed) and cold-temp operation.

Firmness is controlled by a few things. I'd ask your VB builder if your particular VB can be setup firmer.
__________________
brandon'); DROP TABLE Users;--
49 Dodge 1.5t 12v RH swap | 99 F250 12v RE test rkt | 09 TDI Jetta
firepunk.com
  Reply With Quote
Old 05-30-2017, 06:12 PM   #859
waparson

Name: waparson
Title: Diesel Enthusiast
Status: Not Here
Join Date: May 2015
Member`s Gallery
Posts: 145
Quote:
Originally Posted by joefarmer View Post
Gov pressure will only affect activation, not firmness. I'd recommend using the lowest possible pressure because higher may affect downshifts (like you've noticed) and cold-temp operation.

Firmness is controlled by a few things. I'd ask your VB builder if your particular VB can be setup firmer.

True. I was thinking hesitation like if the gov pressure was too low. I know mine acts funny if its too low.

I'd go with what joe recommended.
__________________
ARP Studs, Fleece 2nd gen S467, Exergy 100%, ATS Duals, Firepunk Comp2, Firepunk Anteater STC, Banks Intercooler, 5" Exhaust, BD Intake Horn, FASS220, EFI Live by Anarchy
  Reply With Quote
Old 05-31-2017, 01:28 AM   #860
thatguy69
 
thatguy69's Avatar

Name: thatguy69
Title: Too Much Time
Status: Not Here
Join Date: Jul 2011
Location: Mansfield Ohio
Member`s Gallery
Posts: 287
I'm wondering if my servo cover isn't leaking causing the band to release late. I put a superior servo in but used the old cover

Sent from my SM-N910V using Tapatalk
__________________
1999 24V ECLB.118k. Edge juice w/ATT, Homebrew billet 47RE with anteater,FASS Ti150,DAP 7x14's,62/475,Manton pushrods,Crower springs,ARP 425,
Never ending money pit
  Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:23 AM.

 


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2006 - 2017, CompetitionDiesel.com
all information found on this site is property of www.competitiondiesel.com